Hoe zit het met de verzekering voor uw tweede auto

Bijna bij ieder huishouden staan tegenwoordig twee auto’s voor de deur. Maar hoe zit het met de verzekering van uw tweede auto? Spelen uw inmiddels opgebouwde schadevrije jaren een rol bij uw premie? En geldt die premie ook voor uw kinderen of uw partner?

U koopt een mooie tweedehands auto en wilt deze verzekeren. De schadevrije jaren die u hebt opgebouwd met uw eerste auto gelden niet voor uw tweede auto. De nieuwe bezitter van de tweede auto begint meestal met 0 schadevrije jaren. Verzekeraars gaan ervan uit dat iemand anders de vaste bestuurder van de tweede auto wordt.

Tweede autoregeling

Veel verzekeraars kennen een tweede autoregeling. Zij geven premiekorting als u ook uw tweede auto daar verzekert. Sommige verzekeraars gaan nóg een stap verder. Ze bieden dezelfde no-claimkorting aan voor beide auto’s. De bezitter van de tweede auto begint dan wel met 0 schadevrije jaren.

Samenwonen

Niets mooier dan de liefde en om verliefd te zijn. Woont u samen of gaat u dat over niet al te lange tijd doen? En heeft u beiden een auto? Dan loont het om beide auto’s ook onder één dak te brengen. U komt dan in aanmerking voor de tweede autoregeling, met dezelfde premiekorting als voor uw eerste auto.

Voorwaarden tweede autoregeling

Voor de tweede autoregeling stellen verzekeraars meestal voorwaarden aan bestuurder en auto, bijvoorbeeld:

  • Bestuurders van de tweede auto moeten 24 jaar of ouder zijn.
  • Bijna altijd uitgesloten: auto’s van uw kinderen.
  • Er zit een grens aan de waarde van uw tweede auto.
  • U mag afgelopen 1 of 2 jaar geen schade met uw auto hebben veroorzaakt.

Deze regels voor auto’s gelden ook voor motoren.

Wilt u meer weten over uw autoverzekeringen? Neemt u dan contact met ons op.

schade

Schade melden

U heeft schade? Heel vervelend. Bel snel T. 040 211 51 52, mail naar info@fac-eindhoven.nl of download hier het schadeformulier. Wij helpen u graag. >>

wijzigingen

Wijzigingen doorgeven

Wij blijven graag op de hoogte van wijzigingen bij u of uw gezinsleden. Zo kunnen we controleren of dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen. >>

Informatie aanvragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij helpen u graag verder