Lage rente, nu kopen?

De hypotheekrente is op een historisch laag punt beland. De huizenprijzen zijn in de afgelopen jaren met gemiddeld een vijfde gedaald. Hét moment om het huis van uw dromen te kopen komt steeds dichterbij.

Het kopen van een huis wordt steeds interessanter. Toch neemt u deze beslissing niet zomaar op een zondagnamiddag. U denkt daar goed over na en wikt en weegt alle voor- en nadelen. Sinds 2008 zijn de huizenprijzen met ongeveer 20 procent gedaald. Dat is voor een koper een prettige gedachte.

Historisch lage hypotheekrente

Belangrijk bijkomend voordeel is de lage hypotheekrente. Deze rente is nog nooit zo laag geweest. Zo betaalt u voor een rentevast periode van tien jaar gemiddeld 3,5 procent rente (met NHG). Bij een lening van 200.000 euro scheelt u dat al snel enkele honderden euro’s per maand vergeleken met enkele jaren geleden. De rente was toen 5,5 procent.

Kosten koper meefinancieren

De hoogte van uw hypotheek wordt bepaald door de taxatiewaarde van het huis. Nu kunt u nog tot 104 procent van de taxatiewaarde lenen. Dit percentage wordt de komende jaren afgebouwd tot 100 procent. Het meefinancieren van de kosten koper als u een huis koopt is dan niet meer mogelijk.

Stijgende huren

Vergeleken met huren wordt het kopen van een huis steeds interessanter. Door maatregelen van de overheid en om ‘scheefwonen’ te voorkomen stijgen de huren de komende jaren flink. Ook worden in de nabije toekomst tijdelijke huurcontracten ingevoerd. De ‘eeuwige’ zekerheid van een huurwoning valt dan weg.

Minder verbouwingskosten

Soms is het huis dat u heeft gekocht nog niet helemaal uw droomhuis. Geen nood, want het lage btw-tarief (6 procent) voor de arbeidskosten van een verbouwing geldt nog steeds. Het is zelfs verlengd tot 1 juli 2015.

Meer weten over een huis kopen? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag.

schade

Schade melden

U heeft schade? Heel vervelend. Bel snel T. 040 211 51 52, mail naar info@fac-eindhoven.nl of download hier het schadeformulier. Wij helpen u graag. >>

wijzigingen

Wijzigingen doorgeven

Wij blijven graag op de hoogte van wijzigingen bij u of uw gezinsleden. Zo kunnen we controleren of dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen. >>

Informatie aanvragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij helpen u graag verder