Lage rente, nu oversluiten?

De hypotheekrente is op dit moment historisch laag. Dat is aantrekkelijk als u van plan bent om uw hypotheek over te sluiten. Loopt uw huidige rentevaste periode binnenkort af? Dan kan het financieel interessant zijn om over te sluiten naar een andere geldverstrekker. U mag ook oversluiten als uw rentevaste periode nog niet is afgelopen. Zo kunt u ook profiteren van de lage rentestand.

Lage rente biedt kansen

Wie wil er geen lagere maandlasten? Oversluiten gebeurd vaak bij een lagere hypotheekrente. Minder rente betalen leidt rechtstreeks tot lagere rentelasten. Daarnaast biedt oversluiten de mogelijkheid om nog eens kritisch naar uw huidige hypotheek te kijken. Sluit de hypotheekvorm nog wel aan bij uw persoonlijke situatie? Of zijn er inmiddels andere of betere hypotheekvormen op de markt? Met een goed hypotheekadvies staat uw hypotheek weer als een huis.

Wanneer is oversluiten nog meer interessant voor u?

 • Aan het einde van uw rentevastperiode
  Loopt uw rentevastperiode af? Dan kunt u meestal boetevrij oversluiten. U ontvangt drie maanden van tevoren een nieuw rentevoorstel van uw geldverstrekker gebaseerd op uw huidige situatie. Kijk samen met ons goed naar dit voorstel en vergelijk dit met andere of nieuwe mogelijkheden.
 • Bij de verbouwing van uw woning
  Wilt u uw verbouwing financieren? Bij oversluiten heeft u de mogelijkheid om uw hypotheek te verhogen. Tot eind van dit jaar kunt u nog profiteren van het lage btw-tarief op arbeidskosten. De regering is van plan om deze periode te verlengen tot 1 juli 2015.
 • Ontevreden over uw huidige hypotheekvorm?
  Bent u ontevreden over uw aflossingsvrije hypotheek of beleggingshypotheek? Lost u liever af op uw hypotheek? Door uw hypotheek over te sluiten kunt u deze weer, binnen de wettelijke mogelijkheden, laten aansluiten op uw wensen.
 • Bij overwaarde op uw woning
  Is de verhouding tussen de waarde van uw woning en uw hypotheek verandert? Daardoor heeft u wellicht meer overwaarde. Dan valt u in een andere ‘risicoklasse’ en kan mogelijk de hypotheekrente nog verder dalen.
 • Voor meer rentezekerheid
  Wilt u het liefst voor lange tijd zekerheid over uw maandlasten? Leg de hypotheekrente dan voor langere tijd vast, zodat u verzekerd blijft van de huidige lagere rente.
 • Bij wijzigingen in uw persoonlijke situatie
  Zijn uw persoonlijke omstandigheden gewijzigd? Sluit uw huidige hypotheek daar nog wel bij aan? Soms is het raadzaam om uw hypotheek hierop aan te passen.
 • Aflossen op uw hypotheek
  Door de lage rentestand op spaarrekeningen kan het interessant zijn om een deel van uw spaartegoed te gebruiken om op uw hypotheek af te lossen. Zorg wel voor een financiële buffer voor noodgevallen! Tot 31 december 2014 kunt u nog gebruik maken van de verruimde schenkingsvrijstelling. Dit kan zeker mogelijkheden bieden voor aflossing op uw hypotheek.


Als u overstapt naar een andere hypotheekaanbieder dan brengt dit in de meeste gevallen extra kosten met zich mee, bijvoorbeeld de boeterente. Deze kosten zijn voor een deel fiscaal aftrekbaar. Sommige hypotheekwijzigingen kunnen gevolgen hebben voor uw fiscale aftrek.

Heeft u plannen om uw hypotheek over te sluiten? We adviseren u graag over de beste oplossing in uw persoonlijke situatie.

schade

Schade melden

U heeft schade? Heel vervelend. Bel snel T. 040 211 51 52, mail naar info@fac-eindhoven.nl of download hier het schadeformulier. Wij helpen u graag. >>

wijzigingen

Wijzigingen doorgeven

Wij blijven graag op de hoogte van wijzigingen bij u of uw gezinsleden. Zo kunnen we controleren of dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen. >>

Informatie aanvragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij helpen u graag verder