Overstappen met uw overlijdensrisicoverzekering?

U wilt zekerheid, maar ook grip houden op uw vaste lasten. Bijvoorbeeld op de kosten voor uw overlijdensrisicoverzekering. De premies voor een dergelijke verzekering zijn de laatste jaren flink gedaald. Overstappen naar een andere – goedkopere - verzekering is niet alleen eenvoudig, het levert u tevens honderden euro’s per jaar op. En… deze verzekering heeft meer mogelijkheden dan u denkt!

Wanneer sluit u een overlijdensrisicoverzekering af? U sluit een dergelijke verzekering bijvoorbeeld af bij het kopen van een huis. Als u of uw partner komt te overlijden wordt met de uitkering een deel van of de hele hypotheek afgelost. Uw nabestaanden komen dan niet in financiële problemen.

Aflossing hypotheek, of aanvulling op uw nabestaandenpensioen

U kunt de uitkering ook gebruiken om uw nabestaandenpensioen aan te vullen. Met ingang van volgend jaar veranderen de pensioenregels en valt in de meeste gevallen uw nabestaandenpensioen een stuk lager uit. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over. De uitkering kunt u gebruiken om bijvoorbeeld minder te gaan werken om voor uw kinderen te zorgen.

Steeds goedkoper

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn goedkoper dan ooit. U kunt uw huidige verzekering opzeggen en een nieuwe goedkopere afsluiten. Verzekeraars hebben de premies verlaagd omdat de gemiddelde leeftijd van mannen en vrouwen steeds hoger komt te liggen. Ook zijn de premies voor mannen en vrouwen tegenwoordig gelijk. Daarnaast zijn er veel aanbieders van deze verzekering op de markt. Door de concurrentie zakt de prijs.

Sluit u voor het eerst een overlijdensrisicoverzekering, dan profiteert u sowieso van een lage premie. Stapt u over naar een andere verzekering, wacht dan even met het opzeggen totdat uw nieuwe verzekering akkoord is.

Heeft u vragen of wilt u hulp en advies bij het overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering? Wij helpen u graag.

schade

Schade melden

U heeft schade? Heel vervelend. Bel snel T. 040 211 51 52, mail naar info@fac-eindhoven.nl of download hier het schadeformulier. Wij helpen u graag. >>

wijzigingen

Wijzigingen doorgeven

Wij blijven graag op de hoogte van wijzigingen bij u of uw gezinsleden. Zo kunnen we controleren of dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen. >>

Informatie aanvragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij helpen u graag verder