Verbouwen, gewoon doen?

U woont naar uw zin. Leuk huis, fijne buren, in het centrum van de stad, maar ook weer niet te ver van het bos. Iets meer wooncomfort is echter welkom. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken of een aanbouw. Maar is dit wel haalbaar?

Ondanks alle verlokkingen van de historisch lage hypotheekrente woont u het liefst in uw huidige huis. Verbouwen is wel een serieuze optie. Voordat u begint is het dan ook verstandig om eerst uw financiën op een rij te zetten. Heeft u voldoende spaargeld? Of leent u liever? Heeft uw hypotheek een hogere inschrijving? Of sluit u uw huidige hypotheek het liefst over?

Achter de hand houden

Heeft u voldoende spaargeld? Dan kunt u uw verbouwing zelf financieren. Dat scheelt u in ieder geval maandelijkse aflossing en rente. Kiest u hiervoor dan is het raadzaam om wat spaargeld achter de hand te houden voor noodgevallen of bijvoorbeeld voor de studiekosten van uw kinderen. Voor kleinere verbouwingen kan een consumptief krediet uitkomst bieden. De looptijd van de lening is kort, maar de rente is doorgaans hoger. Voor deze lening heeft u geen onderpand nodig. In bepaalde gevallen is de rente zelfs aftrekbaar bij de aangifte van uw inkomstenbelasting.

Hogere inschrijving

Veel huizenbezitters kozen destijds bij het afsluiten van hun huidige hypotheek voor een hogere inschrijving. Misschien u ook wel? De ruimte van uw hogere inschrijving kunt u gebruiken voor een verbouwing. U hoeft hiervoor niet opnieuw naar een notaris.

Tweede hypotheek of oversluiten?

Een tweede hypotheek of het oversluiten van uw huidige hypotheek zijn ook opties om uw verbouwing te financieren. In beide gevallen moet u wel naar de notaris. Valt u onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan krijgt u mogelijk een lager rentepercentage. De waarde van uw woning speelt daarbij een belangrijke rol.

Verzekering na verbouwing

Eenmaal besloten om te verbouwen, dan profiteert u nog tot 1 juli 2015 van het lage btw-tarief (6% ) op arbeidskosten. Uw huis moet ouder zijn dan twee jaar en moet permanent worden bewoond.

Door uw nieuwe aanbouw en een fraaie keuken is uw huis mogelijk meer waard geworden. Dan is het raadzaam om uw opstalverzekering aan te passen in verband met de herbouwwaarde.

Meer weten?

Meer weten over uw financiële mogelijkheden voor een verbouwing? Of wat een verbouwing voor uw verzekeringen betekent? Neemt u dan gerust contact met ons op.

schade

Schade melden

U heeft schade? Heel vervelend. Bel snel T. 040 211 51 52, mail naar info@fac-eindhoven.nl of download hier het schadeformulier. Wij helpen u graag. >>

wijzigingen

Wijzigingen doorgeven

Wij blijven graag op de hoogte van wijzigingen bij u of uw gezinsleden. Zo kunnen we controleren of dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen. >>

Informatie aanvragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij helpen u graag verder