(Ver)bouwen zonder vergunning

Sinds 1 november is het niet meer nodig om voor elke verbouwing aan uw huis of voor de bouw van een schuur of bijgebouw een vergunning aan te vragen. Ook zijn sommige procedures versneld, dat scheelt u bovendien nog eens een hoop tijd. Wilt u verbouwen, dan profiteert u tot juli 2015 ook nog van het verlaagde btw-tarief voor arbeidskosten bij een verbouwing.

Denkt u aan een verbouwing, een uitbouw of een kleine nieuwbouw bij uw huis, dan kunt u vanaf nu snel aan de slag. De soepelere regelgeving die sinds 1 november geldt maakt hiervoor de weg vrij.

Bijgebouw voor mantelzorg

Zo mag u in de nieuwe situatie als huiseigenaar zonder vergunning uw huis met vier meter vergroten, nu ligt die grens nog op 2,5 meter. Daarnaast wordt het mogelijk om achter uw woning een bijgebouwtje te plaatsen voor bijvoorbeeld mantelzorg, om uw ouders te verzorgen. Ook daar heeft u geen vergunning meer voor nodig.
Wijkt u af van het bestemmingsplan, dan geldt vanaf nu de korte procedure van acht weken in plaats van zes maanden voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. De nieuwe regels bepalen een maximaal toelaatbare oppervlakte van bijbehorende bouwwerken bij een hoofdgebouw waarvoor niet langer een omgevingsvergunning nodig is.

Wel of geen vergunning?

Wilt u weten of u wel of geen vergunning nodig heeft voor wat u gaat bouwen of verbouwen? Dat kunt u terugvinden op deze website. Aan de hand van een paar vragen is snel duidelijk of u wel of geen vergunning nodig heeft. U kunt natuurlijk ook altijd bij uw gemeente terecht voor meer informatie.

schade

Schade melden

U heeft schade? Heel vervelend. Bel snel T. 040 211 51 52, mail naar info@fac-eindhoven.nl of download hier het schadeformulier. Wij helpen u graag. >>

wijzigingen

Wijzigingen doorgeven

Wij blijven graag op de hoogte van wijzigingen bij u of uw gezinsleden. Zo kunnen we controleren of dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen. >>

Informatie aanvragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij helpen u graag verder